torsdag 26 december 2013

En riktigt God Jul!



Här har husets herre precis gått ut för att köpa tidningen. Hoppas han hinner tillbaka innan julbocken kommer och knackar på med julklapparna!




 
 
Julmaten är framdukad! Här finns både rödkål, sillsallad, julkorv och dopp i grytan och annat smått och gott....

fredag 13 december 2013

Lucia

Här smyger frun i huset fram för att lussa för sin make tidigt på morgonen. Kaffebrickan är tung och får hon inte ställa ner den snart så tappar hon allt...

Han anar ingenting...

"Saanktaa Lucia....."

Nu blir det kaffe och pepparkakor och lussebullar!


onsdag 11 december 2013

Det stora julbaket



I går blev det storbak i dockskåpet. Det bakades lussekatter och pepparkakor och chokladkonfekt. Det går inte att sluta göra mat av fimo när man väl börjat! :)

Pärlspontspanel med spagetti!

Läste någonstans om någon som använt spagetti och smala lister till att tillverka pärlspont av. Jag ville ju ha pärlspont i mitt kök så jag var ju tvungen att testa om det verkligen kunde fungera. Här har jag limmat lister från Hobbyträ och spagetti på en tunn kartong och målat i min favoritkulör:pärlgrå färg i nyansen "Yvonne".
 
Här har jag börjat limma väggen där köksdörren sitter.

 
 
Så här blev köket när pärlsponten kom på plats:





Gjorde ett par kökshyllor av Biltemapinnar och en knoppbräda av en glasspinne :)




Äntligen gardiner!

Hittade äntligen en spets som passar perfekt att göra gardiner av! Hittade den på ICA Maxi, av alla platser, bland deras julpynt! Den verkar vara gjord i bomull och ger nästan en virkad känsla...


 


Klippte lämpliga längder av spetsen, vek ihop och limmade fållarna med textillim och trädde små mässingsöglor igenom tyget.




 Sedan trädde jag mässingsöglorna på mässingsstången i fönstret. Och nu hänger de där, gardinerna, äntligen!