måndag 25 november 2013

Traderafynd


Köpte lite saker på Tradera för ett tag sedan. Sakerna kom i fredags. Säljaren hade varit gullig och lagt i mer saker än det som fanns på bilderna på Tradera. Kommer sprida ut sakerna i våra olika dockskåp och i julbyn. Det bruna matsalsbordet ska jag måla grått och ställa i sekelskiftesskåpet. Det ska ersätta det lilla runda grå bordet jag har där nu.

fredag 22 november 2013

En julklänning och ett nattlinne

 
 
Husets dam vill vara fin på julafton så hon har låtit sy upp en klänning i röd sammet med naturfärgade spetsar köpta på ICA Maxi. Dessutom har hon fått ett vitt nattlinne med vita spetsar från Panduro.

Nästa matprojekt: ägg

 
 
Nu har mina dockskåpsinvånare fått ägg så det räcker ända till påska! Det blev ägghalvor, äggstänger som jag ska skiva (har börjat skiva några som man ser på bilden), ägg till frukost att ha i äggkopparna och några hela ägg till julbaket. Ju mer mat man gör desto mer vill man göra! :)

måndag 18 november 2013

Mera mat till julbordet


Här är det senaste tillskottet till julbordet jag gjort i kväll: två sorters bröd och rödkål och sillsallad. Det är så himla roligt att göra minimat av fimo!

Granen står så grön och grann....



Köpte två söta plastgranar som jag länge gått och beundrat på Blomsterriket i Rotebro.
Den lilla granen är 19 cm och kostar 58 kr och den stora är 26 cm och kostar 89 kr. Den stora granen ska jag ha i min julby och den lilla funderar jag på att ha i jugendhuset....eller så får den vara med i julbyn...

torsdag 14 november 2013

Jugendsoffa

Försöker få klart mitt Jugendskåp till jul. Jag är inte alls nöjd med tapeterna i undervåningen men omtapetseringen får nog vänta till efter jul och likaså inredningen av vindsvåningen. Däremot vill jag gärna få klart köket och de tre rummen. Invånarna i huset har också beställt en soffa som de vill ha levererad före jul :)
 
Hittade ingen lämplig soffa i handeln som passade så då får man göra en själv....
Sagt och gjort! Jag byggde soffan på fri hand med hjälp av bilder från internet. De enda verktyg jag haft är en liten gersåg samt en multislip.
Ryggstödet är av 3 mm plywood, sitsen gjorde jag av de numera berömda tändvedstickorna från Biltema, benen gjorde jag av en avsågad spont från en furubräda (som jag dessutom använt som blompinne innan, man tager vad man haver) ryggen och sitsen är gjord av skumgummi och brunt läder. Sidorna gjorde jag av balsaträ som jag klädde in i läder och på dem klistrade jag armstöd gjorda av en tungspatel. Betsade allt trä med mörk ekbets.
 Till sist målade jag "möbelspik" på lädret med guldfärgat hobbylack.
 
 
 
 
 
 

 
De främre benen är jag väldigt nöjd med. Tyckte jag fick till lökformen (typiskt jugend) riktigt bra. Soffan blev lite sned och vind här och där men jag tror mitt dockskåpsfolk blir nöjda ändå :)

torsdag 7 november 2013

Jag gjorde om den hemska trappan

De där trapporna såg jag direkt när jag köpte huset att jag inte skulle bli nöjd med. Klumpiga och alldeles för långa. De som kommer nerskridande för denna trappa kommer bokstavligen gå in i väggen. Så vad göra?
 
 
Fick lite hjälp av min sambo att såga av trappan och bygga en liten trappavsats av tunna flak av balsaträ. Sen målades trappan ljust grå.



Sen la jag ett par ark med golvpapper i ett mönster typiskt för jugendtiden på golvet och limmade upp taklister. Nu börjar det faktiskt likna något! Golvlister och gardiner bara sen är det här rummet klart....

Potatis av Fimo

Blev så inspirerad av andra dockskåpsfantaster på Facebook som gör så fina saker av Fimo. Mitt nästa projekt efter apelsinerna och ostarna fick bli potatis och smörrullar till julbordet...
 
 



IKEAs kruka "Skurar" i dockskåpsformat


Har ni sett IKEAs kruka "Skurar"? Den är jättesöt med sitt spetsmönster och finns i olika storlekar och även i rött nu till julen. När jag var på Panduro sist hittade jag fyra ljushållare bland deras julpynt som liknar "Skurar" och som kan bli fina krukor till dockskåpet. Man kan måla dem vita eller kanske behålla dem grå.