torsdag 14 mars 2013

Omgjorda möbler

 
De här stolarna (4 st) köpte jag för flera år sedan ganska billigt. Var väl rätt nöjd med dem som de var för de passade med mina övriga rokokomöbler jag samlat på mig men med tiden har min smak ändrats och jag tyckte plötsligt att de var jättefula och att de inte alls såg verklighetstrogna ut. Förra påsken fick jag för mig att göra om en stol och började slipa både ryggstöd, armstöd, sits och ben tills det i alla fall liknade det jag ville ha. Det ska så småningom dit en stoppad dyna klädd i blåvitt tyg också. Nu har jag precis börjat slipa om de andra tre stolarna. De är tänkta att ha i matsalen i sekelskiftesskåpet.

Ibland blir man ledsen

I höstas när vi var i stugan fick jag äntligen tid att limma fast alla fönster och dörrar i gluggarna på sekelskiftesskåpet. Nu började det likna något! Hade också köpt skivor på Biltema som ska bli våningsplan i huset.
 
 
 
 Lite besviken blev jag sen när vi hade sambons dotter och barnbarn på besök i mellandagarna och de fick härja fritt på övervåningen medan deras mamma hade annat för sig. Det yngsta barnbarnet tyckte tydligen det var en bra idé att rycka loss alla fönster och dörrar så att flisorna rök. Hon är knappt 2,5 år så hon vet väl inte bättre men att deras mamma tyckte det var en bra idé att låta bli att ens nämna något om det här till mig, utan lämnade allt i en hög och åkte hem, det har jag svårare att smälta.


 
 
 
 Flera av fönsterna och dörrarna har spruckit och flisor har lossnat vid gångjärnen så jag vet inte om det går att laga. Jag gjorde ett försök förra helgen när vi var i stugan i några dagar med att försöka limma ihop delarna men det fungerade dåligt så det är väl inget annat att göra än att skicka efter några nya fönster och dörrar.